DBU: 2017 er kvindefodboldens år

Kvindekommission er blevet nedsat

Kvindefodbolden i Danmark har nået et højt niveau og nu udtaler DBU at 2017 bliver kvindefodboldens år i Danmark. En officiel DBU kvindekommission er blevet nedsat og skal de næste mange år varetage og booste kvindefodboldens potentiale fremadrettet. Kommisionen består blandt andet af formand Helle Thorning-Schmidt, tidligere statsminister for Socialdemokratiet og CEO i Save the Children, og næstformændene Lykke Friis, prorektor på Københavns Universitet og Christian Stadil, ejer af Thornico A/S. ?Et slagkraftigt mandskab der er blevet sat på baggrund af projekt Pigernes Stemme – et forskningsprojekt blandt 13-16-årige fodboldpiger, der påviste at pigerne føler sig underprioriterede i fodboldsporten i forhold til drengene og hvis vigtigste opgave fremadrettet er at de skal bidrage med initiativer, der skal være med til at sikre udviklingen af pige- og kvindefodbolden i Danmark. Kommissionen koncentrerer arbejdet om alt fra kommercielle partnere, græsrødder, faciliteter og samfundet som helhed. Lykke Friis udtaler om tiltaget:

“”Vi ser fra undersøgelsen i projekt Pigernes Stemme, at pigerne ude i klubberne føler sig underprioriterede i forhold til drengene. Og så ved vi alle sammen godt, at hvis man ikke føler sig prioriteret, så finder man noget andet at lave. Og det går altså ikke, at vi mister pigerne fra fodboldklubberne. Fodbold i Danmark skal være én stor samlet sport for begge køn,”

Læs mere om initiativet via DBU: dbu.dk/nyheder/2017/januar/kvindekommissiones_foerste_moede

Og husk at følge kvindelandsholdet via facebook på: facebook.com/kvindelandsholdet

Har du foreslag til hvordan kvindefodbolden kan forbedres i Danmark, så tøv ikke med at smide en kommentar nederst på siden ?


Bliv fodboldblogger på footbloggers.dk – Det er gratis at oprette din egen blog og  du får hjælp til opsætning + fri blogsupport.

⇒ Læs mere om at starte din egen blog her


 

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Skriv et svar