Det sejler for Van Basten

Vil afskaffe offside reglen

Den officielle FIFA udviklingschef Marco Van Basten har officielt tabt småkagen og taler nu i vildelse om afskaffelse af offside reglen. I et interview med Sport Bild udtaler han at:

“Jeg er nysgerrig efter, hvordan fodbolden vil være uden offside. Jeg frygter, mange er imod det. Jeg er for det, for fodbold minder mere og mere om håndbold. Ni spillere og en målmand pakker sig omkring feltet som en mur, siger Van Basten til Sport Bild og regner med flere chancer og flere mål, hvis forsvaret er nødt til at trække længere tilbage på banen uden en offsideregel.”Udtalelsen kommer som en del af 10 bud som Van Basten mener kan optimere og gøre fodbolden mere underholdende og seværdig for tilskueren. Udover fjernelse af offsidereglen nævner Van Basten blandt andet muligheden for at det kun er anføreren der må tale med dommeren og at straffespark i fremtiden skal foretages som et såkaldt amerikansk straffespark hvor man dribler fra midten, samt tidstraffe (på bænken) for spillere der begår for mange frispark.

Umiddelbart har han “stjålet” en masse regler fra andre sportsgrene så som håndbold og basketball, hvoraf det fleste foreslag i min verden virker som regler for reglernes skyld og som potentielt komplicerer et spil der allerede fungerer stort set optimalt.

⇒ Læs alle Van Bastens bud på en mere seværdig og underholdende fodboldsport.


Bliv fodboldblogger på footbloggers.dk – Det er gratis at oprette din egen blog og  du får hjælp til opsætning + fri blogsupport.

⇒ Læs mere om at starte din egen blog her


 

2 tanker om “Det sejler for Van Basten

  1. Efter at have læst alle 10 forslag kan man konstatere at Van Basten intet har at byde på i denne stilling.. Stort set alle forslag er til grin og er som skrevet blot stjålet fra andre mindre underholdende sportsgrene. I stedet kunne FIFA sætte fokus på nogle af de problemer der er med fodbolden, f.eks. den helt overdrevene måde mange spillere skuespiller på.

    1. Ja det virker som om at han forsøger at “stjæle” en masse fra håndbold, selvom han på det kraftigste tager afstand fra netop dén sportsgren. Hvorfor forsøge at revolutionere noget som egentligt fungerer rigtigt godt, ved at genopfinde fodboldsporten!? Det gir ingen mening og ja han burde fokusere på aktuelle problemstillinger i stedet for, så som at økonomien er ude af kontrol, spillerne filmer for meget og spillere af egen avl slår sjældent igennem på de store hold… Det er massere at tage fat i!!

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Skriv et svar