En ny start for A-landsholdet

#vierdanskerne

Olsen raus – Åge ind, men det er langt fra det eneste der er sket med det danske A-landshold op til VM 2018 kvalifikationen. Lad os tage et kig på det “nye” landshold og de ændringer der er sket.


Generationsskifte

Jeg er ikke den eneste der har råbt og skreget på et generationsskifte på A-landsholdet. Det er vi mange der har. Ind med Åge, ind med de unge, væk med livrem og seler og endelig, endelig, endelig væk med Olsens passive, søvndyssende “vi bruger hele banen” positions bold, ala Manchester United under Van Gaal når det var allerværst. Men ikke nok med det, så er vi endda blevet beriget med et nyt spilsystem, der oven i købet virker (Indtil videre). Mere om det senere. For først vil jeg gerne hylde de unge, der med deres energi og lyst til at spille frem af banen gjorde at jeg rent faktisk nød at være i parken, for en gangs skyld, den anden dag imod Armenien. Ja vi vandt kun 1-0, men alt andet fungerede og vi skulle vel ret beset have vundet 3-0 eller 4-0 på en go’ dag. Hatten af for deres målmand der stod en fantastisk kamp. Kæmpe fan af Fischer der ud over at have en fantastisk teknik, kæmper røven ud af bukserne og viser den mentalitet alle burde have på landsholdet. Han er et godt eksempel for alle de andre unge og for mig et symbol på det “nye” landshold og måden hvorpå vi skal komme til VM. Det er ikke nok bare at have hurtigt hår, selvlysende støvler og en flot teknik hvis du skal til VM… Det kræver hårdt, hård arbejde og lysten til at ville det mere end alle de andre, så vinder vi også de her kampe der ligger lige på vippen og som i hele sidste kvalifikation aldrig tippede til vores side. Udover det også en stor highfive til AC (sikkerheden selv), Højbjerg (den lettere forvirrede, men angrebslystne) og Yussuf Poulsen (det fysiske monster) for at skyde brystet frem og turde spille Åge’s nye system. Det tegner godt med de unge og vi skal ikke glemme at Christian Eriksen for en gang skyld spillede en god landskamp, hvilket jeg ser som en kombination af medspillere med en bedre teknik og 3-5-2 systemet der ser ud til at give Eriksen mere plads på midt på banen og i felterne.


armenien danmark collage


Nyt spilsystem

Olsen elskede sin 4-3-3, der rigtigt nok virkede dengang vi havde raketterne Rommedahl og Grønkjær på kanterne, men som de sidste mange år langt fra fungerede. Man kan give spillerne skylden, men jeg foretrækker nu at give Olsen skylden. Han var og er for konservativ i forhold til valg af både spillere og opstilling. Det var som om at han de sidste par år var fanget af sine egne gode intentioner med en rød tråd hele vejen igennem U-landsholdene med den der “wannabe” Holland totalfodbold og lidt naive indstilling om at vi skulle turde dominere og spille vores eget spil. Et spil der i stedet for at være total fodbold, blev 90 minutters positionsbold og høje indlæg ind i feltet i håbet om at en bold ville dumpe ned for fødderne af en stillestående angriber der kunne prikke den ind. Flere kampe endte jo realt set med 1-2 producerede chancer i en hel kamp. Jeg læste den anden dag at Åge arbejder med en teori om at så snart at bolden erobres skal der afslutning på indenfor 12 sekunder. Det kan måske lyde primitivt, men ved at søge en afslutning så hurtigt, undgår vi jo netop de her kampe med 1-2 producerede chancer. Det kan endda være at en halvdårlig afslutning rammer en forsvarsspiller på skinnebenet og flyver ind i ren Jon Dahl stil. Jeg siger ikke at 3-5-2 systemet er lykken i alle kampe, men det virker som om at de unge har taget det til sig og at vi specielt på hjemmebane kan drage nytte af systemet.Hummel tilbage som trøjesponsor

Hummel var fra 1979-2004 trøje sponsor for det danske A-landshold og er nu igen tilbage som sponsor for de rødhvide. Det fejrede de blandt andet med et mediestunt den anden dag, da de på en eller anden måde havde fået overtalt DBU til at landsholdet skulle stille op i helt hvidt for at symbolisere en ny start. Mest af alt et marketing stunt, men stadig en meget god markering af at både hummel og det danske landshold hvisker tavlen ren og starter forfra. Ikke så stor fan af den hvide trøje, men den nye røde hjemmebanetrøje er ret lækker og specielt indgraveringen af Holger Danske er en fed detalje.

Du kan se og læse mere om tankerne bag trøjen her.Kunne du tænke dig at blogge om fodbold?

Så kan du oprette din egen blog på footbloggers.dk – Det er ganske gratis og du får hjælp til at sætte din blog op.

⇒  Tryk her for at oprette din egen blog eller læs om hvad det vil sige at have sin egen blog hos footbloggers.dk


Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Skriv et svar